Nem jelentette a behatoló kisgépet

Két év börtönre ítéltek egy határőrt a plüssmackó-incidens miatt

Két év börtönre ítéltek hétfőn Fehéroroszországban egy határőrt, mert tavaly nyáron nem jelentette, hogy egy kisgép Litvániából behatolt a fehérorosz légtérbe.

2013.02.19 07:44MTI

A gépről önkéntes svéd jogvédők több száz plüssmackót dobtak le az emberi jogok érvényesülését támogató szlogenekkel. A júliusi eset diplomáciai konfliktust váltott ki Svédország és Fehéroroszország között, mindkét állam kölcsönösen kiutasította egymás diplomatáit.

Fotó: www.studiototal.se/teddybears

Emellett Fehéroroszágban leváltottak két tábornokot, és őrizetbe vettek egy diákot és egy kereskedelmi ügynököt. Arról nem érkezett hír, hogy milyen magas rangú a hétfőn elítélt határőr. Annak idején az internetre is felkerültek azok a felvételek, amelyeken látható, ahogy a kisgépből Fehéroroszország fölött apró ejtőernyővel felszerelt plüssmackókat dobnak ki. 

Az akciót azért hajtotta végre két svéd szervezet, hogy jelezze, kiáll a fehérorosz jogvédők mellett, akik szembeszállnak az Aljakszandr Lukasenka-féle fehérorosz diktatórikus rendszerrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.