Tilos a keresztény hittérítés

Líbiában hittérítés gyanújával tartóztattak le négy embert

Líbiában keresztény hittérítés gyanújával letartóztattak négy embert: egy dél-afrikait, egy egyiptomit, egy dél-koreait és egy svéd-amerikai kettős állampolgárt.

2013.02.17 08:28MTI

A líbiai rendőrség tájékoztatása szerint még kedden fogták el őket Bengáziban, 45 ezer vallásos nyomatot és könyvet találtak náluk, amelyek állítólag a kereszténységre való áttérésre buzdítottak. Korábban 25 ezer példányt már szétosztottak a vizsgálat szerint. A muzulmán Líbiában tilos a keresztény hittérítés. 

A rendőrség szóvivője szerint a letartóztatottak látogatókat fogadhattak az érintett államok nagykövetségeiről. Tavaly a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága kénytelen volt bezárni a képviseletét Bengáziban, mert bibliák osztogatásával hittérítési próbálkozással vádolták meg a munkatársait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.