Három rendőrt meghalt, hat másik megsebesült

Öngyilkos merénylő támadása az orosz Kaukázusban

Három rendőrt meghalt, hat másik megsebesült egy ellenőrző pontnál az Oroszországi Föderációhoz tartozó Dagesztánban csütörtök reggel egy öngyilkos merénylő támadásában.

2013.02.14 08:23MTI

A tájékoztató szerint a rendőrök Haszavjürt város külterületi részén megállítottak egy autót, amelynek vezetője működésbe hozta a nála lévő robbanószerkezetet. A robbanásban egy férfi eltűnt.
   
Az Észak-Kaukázus Oroszország legnyugtalanabb része, folyamatosak a kisebb-nagyobb összetűzések, terrorakciók, és oda nyúlnak az Oroszországban elkövetett terrorcselekmények többségének
gyökerei is. Eleinte ezek a köztársaságok el akartak szakadni Oroszországtól. Az elmúlt években a szakadár csoportok helyére az iszlám szélsőségesek léptek, és a nagyon rossz gazdasági helyzet, a
hatalmas munkanélküliség mellett állandó az utánpótlásuk. Miután két háborúban kiszorították a szakadár fegyvereseket Csecsenföldről, a szomszédos Dagesztánba tevődött át az észak-kaukázusi muszlim felkelés kiindulópontja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.