Muszlim szélsőségesek

Lelőttek három merénylőt az orosz Kaukázusban

A biztonsági erők lelőttek három, feltehetően muszlim szélsőségest, akik merényleteket terveztek hétfőre, az ortodox karácsonyi mise időpontjában több templomban - közölték orosz hivatalos forrásból.

2013.01.07 08:32MTI

Az eset vasárnap este történt a Csecsenföldtől nyugatra elterülő, többségében muszlimok lakta Kabard- és Balkárföldön.

A tájékoztatás szerint a fegyveresek rálőttek az intézkedő rendőrökre, akik ellenőrizni akarták őket. Tűzharc tört ki, amelynek során kigyulladt a merénylők kisbusza. A biztonsági erők, miután ártalmatlanították a támadókat, fegyvereket, lőszert és három, házilag összeállított pokolgépet találtak a kisbuszban. Az orosz terrorelhárítás azt közölte, hogy a három férfi merényletet akart elkövetni hétfőn, az ortodox karácsonyi miséken több, környékbeli templomban.

Az Észak-Kaukázusban mindennaposak az iszlamisták és a biztonsági erők közötti fegyveres összecsapások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.