A templomba nem járó hívekért

Egész napossá tenné rádióadását az erdélyi református egyház

Egész napossá tenné rádióadását az Erdélyi Református Egyházkerület.

2013.02.09 12:56MTI

Kató Béla, az egyházkerület nemrég beiktatott püspöke az egyház médiastratégiájáról tartott előadásában úgy vélekedett, hogy az egyháznak meg kell próbálnia elérni a templomba nem járó híveit is. Ehhez pedig a modern kommunikációs csatornákat kell használnia. 

A püspök a helyi rádió és televíziócsatornák által biztosított egyházi műsorsávokat is fontosnak tartotta, amelyek a regionális identitás erősítésében játszhatnak szerepet. "Ezek mellett azonban saját orgánumokra van szükség, amelyekkel a sajátos üzeneteinket el tudjuk juttatni az emberekhez" - fogalmazott Kató Béla. 

A püspök hozzátette, egy egész napos rádióadás túlléphetne az egyházi szertartásokon, és a hétköznapi élet problémáiról is szólhatna úgy, hogy közben keresztyén szemléletet közvetít. Kató Béla egy egyházi hírportál beindítását is előrevetítette. Hozzátette azonban, hogy ez nem helyettesítheti a nyomtatásban megjelenő, Üzenet című (jelenleg kéthetente megjelenő) egyházi lapot, hiszen az erdélyi templomlátogatók többségének nincs internetkapcsolattal. 

A püspök elmondta, hogy az egyházkerület nagyságrendekkel többet szándékszik költeni kommunikációs csatornáira, mint az elmúlt években tette, de a médiában is számít az önkéntesekre. 

Az egész napos református rádióra az egyház ezután próbál frekvenciát szerezni. A református egyházkerület felügyelete alatt működő Agnus rádió jelenleg Kolozsvár mintegy húsz kilométeres körzetében sugároz műsort a hajnali három és nyolc, valamint a tizenkettő és tizenöt óra közötti idősávokban. A 88,3 MHz-es frekvenciát egy román nyelvű egyházi csatornával osztja meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.