"Olyan alap amelyre lehet építeni"

Balog együttműködést ígért Erdély új református püspökének

Együttműködést ígért az Erdélyi Református Egyházkerület új püspökének a magyar kormány képviseletében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

2013.02.01 14:45MTI

Balog Zoltán köszöntőbeszédében azt mondta, Kató Béla eddigi élete olyan alap, amelyre lehet építeni. "Használjuk az anyagi eszközöket, a politikát, a közjogi összetartozást, a gazdaságot, használjuk a nemzeti érzést, és építsünk az alapra" - jelentette ki a lelkészként is bemutatott miniszter. 

A tárcavezető a román kormány képviseletében jelen lévő Victor Opaschi államtitkárhoz is szólva a megrekedt ingatlan-visszaszolgáltatásra is utalt. Felajánlotta együttműködését ahhoz, hogy az erdélyi reformátusoknak ismét rendelkezésükre álljanak az egykori diktatúra által elrabolt eszközök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.