Dróncsapások

Obama engedélyezte a kongresszusi betekintést a titkos jogi állásfoglalásba

Barack Obama amerikai elnök utasította az igazságügyi minisztériumot, hogy adja ki a kongresszus hírszerzési bizottságainak azt a titkos jogi állásfoglalást, amely kifejti, hogy az amerikai vezetés milyen feltételekkel ölethet meg külföldön amerikai állampolgárokat.

2013.02.07 22:00MTI

Demokrata és republikánus szenátorok kilátásba helyezték, hogy a hozzáférés megtagadása esetén zátonyra futtatják a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élére kijelölt John O. Brennan csütörtök délutánra kitűzött szenátusi meghallgatását.
   
Az igazságügyi tárca a múlt nyáron egy nem titkos dokumentumban összegezte álláspontját a kongresszus számára az amerikaiak külföldön történő likvidálásával kapcsolatban. Ezt azonban a törvényhozók nem tartották kielégítőnek és így feljegyzést kedden nyilvánosságra hozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.