A repülőgép négy rakétát lőtt ki

Pakisztánban több lázadó meghalt egy újabb amerikai dróntámadásban

Legalább hat feltételezett lázadó halt meg egy újabb amerikai dróntámadásban csütörtök reggel Pakisztán északnyugati törzsi területén.

2013.01.10 09:54MTI

 Elmondásuk szerint a pilóta nélküli amerikai repülőgép négy rakétát lőtt ki a lázadók búvóhelyének tartott falusi épületre, nem messze az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán Mir Ali városától. A célba vett házat a rakétacsapás teljesen romba döntötte.
   
Az észak-vazirisztáni törzsi terület a tálib lázadók és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet harcosainak egyik fő búvóhelye Pakisztánban.
   
Egy hét idő alatt ez már az ötödik dróncsapás a terület ellen. Legutóbb kedden pilóta nélküli amerikai repülőgépről indított két rakéta csapódott be egy épületbe, hárman meghaltak, köztük egy feltételezett al-Kaida-ügynök. Idén eddig hat dróntámadás érte Pakisztánt, amelyekben legalább 42 fegyveres halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.