Búvár és halász bukkantak rá

Óceánban lebegő amerikai drónt találtak a Fülöp-szigeteknél

Egy pilóta nélküli amerikai repülőgépet találtak az óceán vizében lebegve a Fülöp-szigetek egyik központi tartományának közelében.

2013.01.07 16:56MTI

A három méter hosszú, narancsszínű, BQM-74e típusú drónra egy Fülöp-szigeteki búvár és halász bukkant vasárnap Masbate sziget közelében, Manilától mintegy 380 kilométerre délkeletre. A haditengerészet a helyszínre küldte egy hajóját, tűzszerészekkel a fedélzeten, mert először olyan híreket kapott, hogy az ismeretlen tárgy bomba lehet. Egyelőre nem tudni, hogy a drón hogyan került a vízbe. 

Bettina Malone, a manilai amerikai nagykövetség szóvivője szerint vizsgálatok folynak annak megállapítására, hogy a drón az amerikai haditengerészet által gyakorlatozásra használt hasonló pilóta nélküli repülőgépek egyike-e, és hogyan juthatott a Csendes-óceánba. A talált drónon nem voltak fegyverek, és nem megfigyelésre használták - hangsúlyozta a szóvivő. Masbate térségében kommunista gerillák tevékenykednek. 

A terrorizmusellenes amerikai erők, amelyek nem vehetnek részt a harcokban, felderítő drónokkal segítik a Fülöp-szigeteki hadsereget a szigetország déli részén az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges szélsőségesek felkutatásában. A déli Mindanao szigetén korábbi jelentések szerint legalább két amerikai drón zuhant le, amelyek roncsait helybeli falusiak fedezték fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.