Az áldozatok feltételezhetően tálib harcosok

Tíznél több pakisztáni fegyveres halt meg amerikai dróntámadásban

Legalább tizenkét feltételezett tálib harcos meghalt és nyolc megsebesült vasárnap az északnyugat-pakisztáni Dél-Vazirisztán törzsi területen, miután pilóta nélküli amerikai repülőgépek rakétákat lőttek ki több célpontra az Afganisztánnal határos térségben.

2013.01.06 11:52MTI

A jelentések szerint öt amerikai drón nyolc-tíz rakétát lőtt ki a lázadók három rejtekhelyére Babar Ghar körzetében. Helyi lakosok szerint a csapások következtében több ház lángba borult, és az áldozatok közül többen a felismerhetetlenségig megégtek.
   
A szóban forgó térség a Hakimulla Mehszúd vezette Tehrik-e-Talibán Pakisztán (Pakisztáni Tálibok Mozgalma, TTP) és a Hakkáni-csoport bázisa. Dél-Vazirisztán elvileg a hadsereg ellenőrzése alatt áll, amely - utóbb ingatagnak bizonyult - tűzszünetet kötött a helyi vazír törzs fegyvereseivel.
   
Sok pakisztáni szerint az amerikai drónok támadásai sértik az ország szuverenitását, és a lázadók mellett egyszerű civilek halálát is okozzák. Mások úgy vélik, hogy csak e csapások végezhetnek a helyi lakosságot terrorizáló fegyveresekkel a hadsereg által nem ellenőrzött övezetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.