Nemzeti Felszabadítási Hadsereg

Kolumbiai lázadók rabolhattak el német állampolgárokat

A Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) nevű kolumbiai lázadószervezet saját állítása szerint hetekkel ezelőtt az ország északkeleti részén elrabolt két német állampolgárt, akiket kémeknek tart.

2013.02.05 08:02MTI

"Az ELN egységei Catatumbo térségében elfogták Uwe Breurt és Günther Otto Breurt, akik feltehetőleg német állampolgárok, és titkosszolgálati ügynökök, mert mindeddig nem tudták igazolni, hogy milyen okból tartózkodtak ezen a területen. Mindeddig senki és semmilyen intézmény nem jelezte, hogy eltűntek volna. A kémeket nem védi a nemzetközi humanitárius jog" - írta a szélsőbaloldali szervezet közleményében, amely hétfőn jelent meg honlapjukon.
 
Erre reagálva Juan Manuel Santos kolumbiai elnök szintén közleményben követelte a német állampolgárok szabadon bocsátását. Az ELN a második legnagyobb lázadószervezet az országban a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) után, több mint 40 éve létezik, és tagjaik száma mintegy 2500. Főleg az ország északkeleti részén aktívak, ahol jelentős a kokatermesztés és a kokaintermelés.
 
A bogotái német nagykövetség egyelőre nem fűzött semmit a lázadók közleményéhez. Az ELN január közepén elrabolt hat aranykereső szakembert - köztük egy kanadait és két peruit - az ország egy másik részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.