Guatemalában

Emberrablás, zsarolás, fegyvercsempészés gyanújával vettek őrizetbe rendőröket

Őrizetbe vettek 19 rendőrt Guatemalában emberrablás, zsarolás és fegyvercsempészés gyanújával.

2012.09.20 12:59MTI

Julio Rivera belügyminiszter-helyettes helyi idő szerint szerdán közölte: a guatemalai rendőrség összesen 23 személyt vett őrizetbe, köztük 19 állományban lévő rendőrt, két másikat, akiket korábban elbocsátottak, valamint két civilt.

A rendőröket rablással, hatalommal való visszaéléssel, bűncselekmények eltussolásával és bűnözőkkel való együttműködéssel is vádolják. Helyi értesülések szerint a rendőrök járműveket tartóztattak fel, és a tulajdonosokat a közlekedési nyilvántartásban szereplő adataik alapján zsarolták.

A guatemalai rendőrség jelenleg is vizsgálódik az ügyben, Rivera szerint a következő napokban további letartóztatások várhatók. Szakértők szerint az országban hiány van megfelelően képzett szakemberekből, ami lehetővé teszi, hogy bűnözők kerüljenek a rendőrség csaknem 18 000 fős szervezetébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.