Kaposvári Törvényék

Tagadták bűnösségüket a kényszervallatással vádolt rendőrök

Tagadta bűnösségét a Kaposvári Törvényéken csütörtökön megkezdett tárgyaláson az a három rendőr, akit kényszervallatással vádol a Kaposvári Nyomozó Ügyészség.

2012.09.13 15:33MTI

A vád szerint csurgói őrs állományába tartozó rendőrök fenyegetéssel és bántalmazással bírtak rá tavaly februárban egy akkor még fiatalkorú gyanúsítottat, hogy tegyen beismerő vallomást egy lopási ügyben.

A vádirat szerint az első- és másodrendű vádlott a sértettet a kihallgatása során többször megütötte, a harmadrendű vádlott pedig a helyszíni szemlén azzal fenyegette meg, hogy "ha nem vall, beviszi az erdőbe, és onnan nem jön ki élve", majd többször megütötte és rugdosta. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett, a homlokán, az ajkán duzzanat, orrán és hátán bőrpír keletkezett.

Sz. Tamás János első-, H. Ádám másod- és H. Dániel harmadrendű vádlott a bíróságon egyöntetűen állította: nem fenyegették és nem bántották a gyanúsítottat, aki ellen társaival együtt nagyobb tételre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt folytattak eljárást.

Elmondták, hogy a kihallgatást nyitott ajtó mellett folytatták, és a szemközti szobában több kollégájuk is tartózkodott, a helyszíni szemlén pedig a károsult vízmű több munkatársa is jelen volt. Az egyik rendőr szerint a sérülésekből ő csak egy bőrpirosodást látott a gyanúsított homlokán, és azt a szinte mindig a fején lévő baseballsapka okozhatta.

A vádlottak elmondták továbbá, hogy a csurgói őrs illetékességi területéhez tartozó Iharoson lakó családról a helyiek úgy tudják, fémlopásból él. Emlékeztettek arra, hogy a család házának udvarán korábban egy óvodából ellopott mászóka darabjait találtak meg, a gyanúsított kihallgatása előtt pedig sorra tűntek el a Dél-Zalai Vízmű fedlapjai. Ez ügyben nyomozva jutottak el a fiatalemberhez, aki elmondásuk szerint beismerte a lopást és azt is megmutatta, hogy hova rejtették el a fedlapokat.

Az ügy sértettje, K. Márk Szilárd a bíróságon a vádiratnak megfelelően mondta el a történteket, később azonban ő és a tanúként meghallgatott családtagjai is ellentmondásba keveredtek.

A tárgyalás további tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.