APEH-ellenőrzéssel fenyegette

Kényszervallatással vádolták meg a nyomozót

Kényszervallatással vádolta meg a Kaposvári Nyomozó Ügyészség azt a 36 éves rendőrt, aki APEH-ellenőrzéssel fenyegetett meg egy vállalkozót, aki ennek hatására majdnem magára vállalt egy lopást.

2010.04.16 08:00HavariaPress

Erről értesült a HavariaPress.

Idén áprilisban érkezett a feljelentés a kaposvári rendőrségre, miszerint egy építkezésről ellopott valaki 100 ezer forintot érő építőanyagot. Egy építési vállalkozóra terelődött a gyanú, akinek elszámolási vitája volt a tulajdonossal.

A nyomozást folytató rendőr beidéztette a vállalkozót, akinek azt mondta: ha nem ismeri be a bűncselekmény elkövetését, 5 évre visszamenőleg adóhatósági ellenőrzést kezdeményeztet ellene. Az építési vállalkozó először tagadott, ám tartott az adóhivataltól, ezért azt fontolgatta, hogy magára vállalja a lopást.

Később mégis ügyvédet fogadott, a rendőrség pedig időközben megszüntette a nyomozást.

A vallomás kikényszerítésére tett kísérlet miatt indult büntetőügy tárgyalása a héten kezdődött meg a Somogy Megyei Bíróságon, a tárgyalást április végére napolták el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.