Kiállt a nők tanuláshoz való joga mellett

A tálibok által megsebesített pakisztáni lányon újabb műtéteket végeztek

Újabb rehabilitációs műtéteket végeztek Birminghamben azon a 15 éves pakisztáni lányon, akit vallási szélsőségesek tavaly agyon akartak lőni, mert kiállt a nők tanuláshoz való joga mellett

2013.02.03 19:22MTI

 Az egyik, öt órán át tartó operáció célja a koponya kipótlása volt: platina lemezt ültettek be, a másik kisebb műtét a baloldali hallás helyreállítását szolgálta. Mindkét operációt szombaton hajtották végre, és mindkettő sikeres volt. Malala Juszufzai ébren van, és beszélt orvosaival és családtagjaival - mondta el a szóvivő.
   
A lányt a pakisztáni tálibok tavaly október 9-én támadták meg, amikor hazafelé tartott az iskolából. Megölni nem tudták, de több lövéssel súlyosan megsebesítették. Kezelését az Erzsébet királynőről elnevezett birminghami kórház látja el, amelynek orvosai nagy tapasztalatokat gyűjtöttek össze a lőtt sérülések gyógyításában, mert több száz Irakban és Afganisztánban megsebesült katonát kezeltek.
   
Malala Juszufzait a merénylet óta már 250 ezren jelölték internetes listákon Nobel-békedíjra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.