Fia javára

Lemond Beatrix holland királynő

Beatrix holland királynő hétfő este hét órakor jelenti be rádió- és televízió beszédében, hogy lemond fia javára trónjáról.

2013.01.28 18:02MTI

Beatrix előre felvett beszédében a várakozások szerint bejelenti, hogy 45 éves fia, Vilmos Sándor javára lemond trónjáról - olvasható a De Volkskrant holland napilap online kiadásában. A holland trónon III. Vilmos 1890-ben bekövetkezett halála óta nem ült király. 

Beatrix csütörtökön tölti be 75. életévét, és 1980 óta uralkodik. Holland sajtóértesülések szerint rögtön a királynő bejelentése után Mark Rutte holland kormányfő beszédet mond.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.