9. helyen végeztek a magyarok

Holland győzelem a budapesti korfball BEK-döntőn

A holland Koog Zandijk/Hiltex győzelmével zárult vasárnap a korfball Bajnokcsapatok Európa Kupájának négynapos döntője, a 47. alkalommal megrendezett viadalon 11 ország és Katalónia legjobbjai küzdöttek meg a kontinensbajnoki címért a budapesti Sportmax sportcentrumban.

2013.01.21 16:19MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság hétfői tájékoztatása szerint Hollandia, Belgium, Anglia, Portugália, Oroszország, Németország, Csehország, Katalónia, Lengyelország, Szerbia és Franciaország legjobb klubcsapatai mellett a nyolcszoros magyar bajnok Szentendrei Korfball Klub gárdája lépett pályára a trófeáért. A hazai csapat végül a kilencedik helyen végzett. 

A korfballt - amelyben férfiak és nők együtt szerepelnek - kézilabdapályán játsszák, a két büntetővonal közelében áll a két, egyenként 3,5 méter magas állvány, tetején egy 40 centiméter átmérőjű műanyag kosárral. A csapatok ebbe próbálnak betalálni, azaz korfot szerezni a labdával, amely méretében megegyezik a futball-labdával. A korfballban minden gól egy pontot ér, függetlenül attól, milyen távolról született. Egy mérkőzés 2x30 percig tart, egy csapat ezen idő alatt jellemzően 20-30 gólt szerez.
 
A BEK-döntő dobogósai: 
1. Koog Zandijk/Hiltex (holland) 
2. Boeckenberg (belga) 
3. Corfebol Benfica (portugál)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.