Elítélték

Rabszolgaként tartott egy német lányt egy boszniai férfi

Két év börtönbüntetésre ítéltek Boszniában kedden egy férfit, aki éveken át rabszolgasorban tartott és bántalmazott egy német lányt.

2013.01.23 07:31MTI

Az ügyészség azonnal közölte, hogy fellebbezni fog az általa túl enyhének tartott ítélet ellen. 

Az 52 éves Milenko Marinkovicot tavaly májusban tartóztatták le egyik szomszédja feljelentése nyomán Bosznia északkeleti részén lévő faluban, Karavlasiban. 

Azzal vádolták, hogy rabszolgasorban tartott egy német lányt, Bettina Siegnert, kegyetlenül bánt vele, bántalmazta, éheztette, elzárta a külvilágtól, nem engedte iskolába járni, istállóban tartotta, és a legnehezebb mezőgazdasági munkák elvégzésére kényszerítette. Milenko Marinkoviccsal együtt tavaly májusban őrizetbe vették élettársát, Slavojka Marinkovicot is, de míg a férfi beismerte bűnösségét, a nő ártatlannak vallotta magát. Őt a későbbiekben állítják bíróság elé. 

A most 19 éves Bettina Siegnert még 2005-ben saját anyja bízta a párra. Még Németországban ismerkedett meg velük, ahova ők az 1992 és 1995 között tartó boszniai háború idején menekültek. 

Az anya, Christine Siegner a boszniai férfival névházasságot kötött azért, hogy így németországi tartózkodási engedélyhez juttassa. Nem világos, hogy mi lesz a sorsa a lány édesanyjának, aki jelenleg Karavlasiban tartózkodik, és gyermeke "rabszolgasága" idején is többször is járt ott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.