Végül fejbe lőtte magát

Lelőtt két embert egy Fülöp-szigeteki tárgyalóteremben egy kanadai vádlott

Lelőtt két embert egy Fülöp-szigeteki tárgyalóteremben kedden egy illegális fegyvertartással vádolt kanadai férfi, majd miután rendőrök meglőtték, fejbe lőtte magát.

2013.01.22 13:10MTI

A vádlott, a 66 éves John H. Pope lakhelyének, Cebu városnak a bíróságán jelent meg, ahol az illegális fegyvertartáson kívül szándékos rongálással és fenyegetéssel vádolták az ellene indított büntetőperben. A férfi a tárgyalás előtt néhány perccel elővett egy pisztolyt, lelőtt egy ügyvédet, valamint azt az orvost, aki feljelentette őt. Ezután kirohant a teremből, súlyosan megsebesített egy ügyészt, majd miután rendőrök meglőtték és sebesülten a földre esett, fejbe lőtte magát - mondta a városi rendőrkapitány.
   
Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miként tudott fegyvert bevinni a bírósági épületbe. Claro Arellano főügyész szerint "súlyos mulasztás történt a biztonsági intézkedések" terén, ezért felkérte a legfelsőbb bíróságot, hogy vizsgálja ki az eset körülményeit.
   
A lelőtt orvos Pope szomszédja volt, és azért jelentette fel őt, mert fegyverrel a kezében megfenyegette, de más lakókat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.