Élettársát verte fejbe egy nő

Két év börtön baltával verekedésért

Jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön egy ajkai nőt, aki féltékenységi rohamában húsvágó bárddal verte fejbe élettársát.

2013.01.17 18:42MTI

A Zólyomi Csilla által vezetett bírói tanács ezzel helyt adott annak az ügyészi kérésnek, hogy - a Veszprémi Törvényszék első fokon meghozott döntésével ellentétben - ne felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtsa a nőt, de nem tett eleget annak a vádhatósági felvetésnek, hogy a törvényi minimumnál hosszabb büntetést szabjon ki. 

Az indokolás szerint nem emberölést, hanem életveszélyt okozó testi sértést kísérelt meg a nő, amikor - közvetlen életveszélyt és maradandó károsodást okozva áldozatának - háromszor sújtott a paplanra ott, ahol a feltételezése szerint éppen egy másik nővel SMS-ező élettársának feje volt. A bíróság figyelembe vette, hogy a büntetlen előéletű asszony azonnal elkezdte ellátni a férfi sérüléseit, megbánta tettét, a sértett pedig megbocsátott neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.