Legalább öt ember meghalt

Lelőttek egy ENSZ-helikoptert Dél-Szudánban

Dél-Szudánban legalább öt ember - köztük négy orosz - életét vesztette, amikor lelőtték az ENSZ szolgálatában álló helikopterüket.

2012.12.21 20:12MTI

Hírek szerint az incidens a fővárostól, Jubától csaknem 300 kilométerre történt. Korábban az Interfax hírügynökség moszkvai katonai forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy négy fő volt a fedélzetén.
   
Moszkva nem közölte, hogy kik állhatnak a helikopter lelövése mögött. Az ENSZ négy áldozatról számolt be, hozzátéve, hogy a dél-szudáni hadsereg (SPLA) lőtte le a gépet. Eduardo del Buey, az ENSZ helyettes szóvivője azt közölte, hogy a helikopter felderítő küldetésen volt.
   
Del Buey megerősítette az SPLA közlését, miszerint fegyveres erői lőtték le a helikoptert.
   
Dél-Szudán 2011. július 9-én vált függetlenné Szudántól, amelynek addig autonóm tartománya volt. Azóta gyakoriak a határvillongások, az ENSZ nemzetközi békefenntartókat állomásoztat a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.