Négy halott, nyolc sérült

Békefenntartókat öltek meg Szudánban

Négy nigériai békefenntartót megöltek, nyolcat pedig megsebesítettek egy rajtaütésben Szudán nyugati, Dárfúr nevű területén.

2012.10.03 21:00MTI

A katonákat szerdára virradóra támadták meg, mintegy két kilométerre az El-Geneinában lévő körzeti parancsnokságuktól. "Minden oldalról lőttek rájuk" - mondta az UNAMID szóvivője.

Az ENSZ és az Afrikai Unió által kiküldött UNAMID a világon a legnagyobb békefenntartó erő: mintegy 23 ezer emberből áll. 2007-es létrehozása óta 42 katonáját ölték meg.

Dárfúrban a különböző nem arab törzsek tagjai 2003-ban fogtak fegyvert a kartúmi kormány ellen, s bár a fegyveres ellenállás a 2003-2004-es csúcs után alábbhagyott, nem szűnt meg teljesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.