Raftingtúrán vett részt

Lelőttek egy osztrák turistát Etiópiában

Fegyveresek osztrák turistákra támadtak Etiópiában, és megölték egyiküket, egy 27 éves felső-ausztriai férfit.

2013.01.07 15:30MTI

Martin Weiss, a bécsi szaktárca egyik szóvivője elmondta, hogy a négy osztrák állampolgár egy helyi utazási iroda szervezésében raftingtúrán vett részt a Kék-Níluson. Ismeretlenek vasárnapra virradóan a folyó partján támadtak rájuk, hogy elvegyék értékeiket. A másik három túrázónak nem esett baja, és már biztonságban vannak - hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve, hogy az elkövetőket keresik a hatóságok. 

Az incidens az etiópiai fővárostól, Addisz-Abebától mintegy 570 kilométerre történt. A szervezett túrára a támadás elszenvedőin kívül még további hat osztrák fizetett be, ők külön csónakkal utaztak. Az osztrák külügyminisztérium tavaly részleges utazási figyelmeztetést adott ki Etiópiára vonatkozóan a "terrortámadások megemelkedett kockázata" miatt, miután 2012 januárjában az észak-etiópiai Afar régióban terroristák megöltek öt európai turistát: egy osztrák, két német és két magyar állampolgárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.