Ausztrál turisták kalandja Bolíviában

Öten vesztek el a legnagyobb sósivatagban

Eltűnt öt ausztrál utazó Bolívia délnyugati részén, a Salar de Uyuni sósivatagban, amely a világ legnagyobb ilyen képződménye. Egy nappal később azonban megtalálták őket.

2012.12.29 08:22MTI
Kép: Phillie Casablanca, Flickr

Megtalálták a bolíviai hatóságok helyi idő szerint pénteken azt az öt ausztrál utazót, akik egy nappal korábban tűntek el Bolívia délnyugati részén, a Salar de Uyuni sósivatagban, amely a világ legnagyobb ilyen képződménye.

A bolíviai hatóságok kutatóexpedíciót indítottak, miután az öt ausztrál és vezetőjük csütörtökön a tervezett időpontban nem tért vissza szállodájába az Andok hegyláncai között elterülő Salar de Uyuni sósivatagban tett túráról.

Helikopterről is keresték a hat eltűntet a több mint 10 ezer négyzetkilométer kiterjedésű területen - mondta el Oscar Cabrera, a bolíviai polgári védelem illetékese.

A Salar de Uyuni sósivatag az egyik legnépszerűbb turistacélpont Bolíviában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.