Részesedést vásárolt a szaúdi király unokaöccse

Egy sivatagi herceg is beszállt a Twitter-üzletbe

Al-Valid Bin Talal szaúdi herceg 300 millió dollárért részesedést vásárolt a Twitter közösségi hírportálban.

2011.12.19 11:40MTI

A megvásárolt üzletrész nagysága nem ismert. A Twitter elemzők által becsült 8 milliárd dolláros piaci tőkeértéke alapján a részesedés 3,75 százalék lehet.
   
A részesedés a herceg saját maga és Kingdom Holding Co. befektetési társasága közösen vásárolta meg, a Kingdom közleménye szerint "több hónapig tartó tárgyalásokat követően". A Kingdom részvényeinek árfolyama  5,7 százalékkal emelkedett a hírre.
   
A nemzetközi befektetői közösség nagy várakozással tekint a Twitter tőzsdei bevezetése elé, bár a cég szeptemberben közölte, hogy nem kívánja elsietni a dolgot. A nyáron 400 millió dollár tőkeemelésre tett szert kockázati befektetői tőke bevonásával.
   
A Twitter jelenleg 100 millió aktív felhasználóval rendelkezik. A portálon 140 karakteres üzeneteket lehet küldeni az adást "követő" többi felhasználónak. Az "arab tavasz" idején a Twitter kulcsfontosságú szerepet töltött be az ellenállás megszervezésében.
   
A szaúdi király unokaöccsének vagyonát a Forbes magazin 20 milliárd dollár közelire becsüli. A herceg médiabefektetési portfoliója már tartalmaz egy 7 százalékos részesedést a News Corp vállalatban és értesülések szerint egy saját kábeltévé-hírcsatorna létesítésére is készül. A herceg a General Motors tavalyi részvénykibocsátásából 500 millió dollárt jegyzett le. Ő az egyik tulajdonosa a Four Seasons hotelláncnak, így a budapesti Gresham hotelnek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.