Webre megy a személyi?

Peking nevesítené a bloggereket

A Pekingben bejegyzett honlapokon, közöttük a Twitter kínai megfelelőjének számító Sina.com oldalon mikroblogot indító felhasználóknak a jövőben valódi nevükkel kell azonosítani magukat - közölte pénteken a pekingi önkormányzat hivatalos honlapja.

2011.12.16 09:18MTI

A mikroblogokat gyanakvással figyeli a kínai hatalom; aggodalmát elsősorban az táplálja, hogy azok ellenőrizetlen információk közvetítésére használhatók. A Sina.com nevű portált, amelyen már több mint 250 millió fiókot nyitottak, a 2009 júliusában kitört urumcsi (Urumqi) lázadásokat követően blokkolta a kínai kormány.

Egy novemberi adat szerint az ázsiai országban összesen 300 millióra becsülhető a mikroblog-szolgáltatást igénybe vevők száma.

A kínai hatóságok a múlt hónapban indítottak kampányt a "hamis információk" terjedése ellen, és ennek keretében szigorúbban ellenőrzik a mikroblogokat, remélve, hogy ki tudják szűrni a világhálón terjedő, a kormányra nézve kritikus megjegyzéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.