Magyarországi szállodákban megszálló turistákból

Külföldi önkénteseket is toboroz a Mikulásgyár

Magyarországi szállodákban megszálló turistákból is toboroz önkénteseket karácsonyi jótékonysági akciójához a Mikulásgyár.

2012.11.25 17:40MTI

Kezdeményezésükkel a Mikulásgyár szakemberei arra akarnak rávilágítani, hogy a hazai turisztikai szakemberek még nem kapcsolódtak be kellő mértékben a vállalatok társadalmi szerepvállalását (CSR) érintő munkába.
   
"A külföldiek körében is nagyon népszerű a karitatív akció. Többségüknek nem kell elmagyarázni az önkéntes munka lényegét, sőt, a szolidaritás ügyében jártasabbak nálunk. Sokan olyan országból érkeznek, ahol ugyancsak jelentős a támogatásra szoruló emberek száma" - magyarázta Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.
   
A Hősök tere mellett idén nyolcadik alkalommal állítják fel a már jól ismert gigantikus "lufi-installációt", amely a Mikulásgyár jelképe lett. Az akció híre már évek óta eljutott az országhatáron túlra is, tavaly Ausztráliából, Németországból és Olaszországból is érkeztek önkéntesek Európa egyik legnagyobb karitatív akciójára. 
   
Idén a Mikulásgyár a hazai szállodákhoz intézett felhívást annak érdekében, hogy ismertessék meg a külföldiekkel karitatív akciójukat. A kezdeményezéshez elsőként a Thermal Hotel Visegrád csatlakozott, amely vállalta, hogy felhívja a hozzájuk érkező külföldi turisták figyelmét az önkéntes munkára. A hotel vezetősége arra is biztatta a vendégeket, hogy amennyiben vannak olyan ruháik, amelyek "nem férnek be a bőröndbe", nyugodtan hagyják ott a szállodában, és ezeket eljuttatják majd a karitatív szervezethez - idézte Nádas Gábort, a szálloda vezérigazgatóját a karitatív akciót szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.