Legalább tíz ember megsebesült

Öngyilkos merénylet az afgán fővárosban

Öngyilkos merénylet történt szerdán az afgán főváros, Kabul központjában, az afgán nemzetbiztonsági hivatal (NDS) székházának főbejáratánál.

2013.01.16 10:09MTI

Szedik Szedikki belügyi szóvivő szerint egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megpakolt gépkocsijával belerohant az épület kapujába és felrobbantotta magát. A detonáció után még háromnegyed órán át fegyverropogást lehetett hallani, és fekete füstoszlop emelkedett a levegőbe. Helyszíni tudósítások szerint legalább hét gépkocsit roncsolt össze a robbanás, és kitörtek a közeli épületek ablakai. 

Beszámolók szerint a tűzharc négy - más forrás szerint hat - fegyveres támadó és a székházat védő biztonsági őrök között zajlott. A lövöldözésben életét vesztette az összes támadó és két biztonsági őr, harminc civil megsebesült. 

A merénylet elkövetőjeként a tálib lázadók jelentkeztek. Szóvivőjük, Zabihulla Mudzsahid a nyugati hírügynökségeknek küldött SMS-ben azt állította, hogy a támadásban sok afgán ügynök meghalt, illetve megsebesült. 

Két hónap leforgása alatt ez már a második támadás az NDS ellen. December 6-án egy öngyilkos merénylő egy kabuli vendégházban megsebesítette Aszadulla Hálidod, a hírszerzés főnökét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.