11 halálos áldozata és 40 sérültje volt

Merénylet volt a kínai buszrobbantás

Szándékos bűncselekmény volt a pénteken Északkelet-Kínában történt buszrobbanást, aminek 11 halálos áldozata és 40 sérültje volt.

2013.01.14 18:10MTI

A rendőrség a korábbi gyanút igazolva találta: az áldozatok DNS-vizsgálatát követően megállapították, hogy az elkövető egy Kao Van-feng nevű férfi volt.
   
Az 54 éves, egyedül élő Kao 2005-ben szabadult a börtönből és azóta bányászként dolgozott. Mint kiderült, munkáltatójával vitában állt, egy tavalyi balesethez kapcsolódó kártérítés összegében nem tudtak megegyezni.
   
A Csunghszing bányaipari vállalat buszán történt robbanásról vasárnap adott hírt az állami média. A 40 sérültet továbbra is kórházban ápolják.
   
Kínában időről időre előfordul, hogy az emberek vállalati, vagy hatósági sérelmeik miatt, mert panaszukat nem orvosolják, vagy hasztalan keresik a jogorvoslatot, vagy csak "haragszanak a társadalomra", elkeseredésükben merényleteket követnek el.
   
2011 nyarán például egy 52 éves férfi házilagos készítésű robbanószerkezeteket robbantott fel a dél-kínai Fucsou város három kormányzati épületénél. Három ember meghalt, legkevesebb kilencen megsérültek. A robbantónak, aki szintén életét vesztette, egy autópálya építése miatt kisajátították a házát, s tíz éven át igyekezett eredmény nélkül méltányos kártérítést kicsikarni az illetékesektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.