Sokan meghaltak

Zarándokokat szállító buszokat robbantottak fel Pakisztánban

Legalább 19 síita zarándok meghalt és 25 megsebesült az őket szállító buszkonvoj elleni robbantásos merényletben vasárnap reggel a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban.

2012.12.30 07:55MTI

A zarándokok három buszon utaztak. Kvetta városától mintegy 30 kilométerre délre, Másztung körzetében pokolgép robbant fel mellettük. A támadók egy motorkerékpárra erősítették a robbanószerkezetet, és távvezérléssel robbantották fel, amikor a buszok odaértek. Az egyik szinte teljesen megsemmisült és kiégett, egy másikban is károk keletkeztek, a harmadik busz viszont ép maradt.
 
A pakisztáni média első híradásai négy halottról szóltak. Arról tájékoztattak, hogy a zarándokok Iránból tértek vissza Kvettába. Későbbi hírek szerint, éppen ellenkezőleg, a Pakisztán középső részén fekvő Multán várósából utaztak Iránba, amikor pokolgépes támadás érte őket. Egyes hírek szerint nem motorkerékpáron, hanem egy személygépkocsin elrejtett pokolgép lépett működésbe, s az autó belerohant az egyik buszba. A buszokon körülbelül 180 síita zarándok utazott. 

A sérültek többségét egy másztungi kórházba vitték, míg azokat, akik súlyos állapotban vannak, Kvettába szállították. Sokan közülük súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Aszif Ali Zardari pakisztáni elnök közleményében határozottan elítélte a támadást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.