Francia kérésre

Mali - Belgium is hozzájárul a műveletekhez

A francia kormány kérésére a Belga Királyság kormánya úgy döntött, támogatja a Maliban folyó francia hadműveletet - tudatta kedden a belga védelmi minisztérium.

2013.01.15 18:58MTI

A tárca közleményében ismerteti, hogy légi szállító és egészségügyi, mentő kapacitással járul hozzá a franciák Maliban folyó "Szervál" nevű hadműveletéhez. A légi szállítási feladatok ellátásához Belgium két C-130 Hercules típusú, amerikai gyártmányú katonai szállító repülőgépet biztosít, az esetleges sebesültek ellátását pedig egy A-109-es, orvosi feladatokra is felszerelt helikopterrel és személyszállító helikopterrel ellátott egységgel könnyíti Belgium.

A minisztérium közleménye arra is kitér, hogy a műveletben összesen mintegy 75 belga katona vesz részt, akik közül vannak, akik már a keddi nap folyamán útnak indulnak az elefántcsontparti Abidjanba és Mali fővárosába, Bamakóba, hogy megkezdjék küldetésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.