A zsidó állam határán

Izraeli katonák lelőttek egy palesztin fiatalt Ciszjordánában

Izraeli katonák lelőttek egy 17 éves palesztint Ciszjordánia és a zsidó állam határán, a két területet egymástól elválasztó biztonsági kerítésnél.

2013.01.15 12:50MTI

 Beszámolók szerint a fiút három lövedék találta el.
   
Az eset Budrusz palesztin falu közelében történt. A tinédzser és osztálytársai iskolába menet csatlakoztak palesztinok egy csoportjához, amely tiltakozott a biztonsági kerítésnél, és az izraeli haderő közlése szerint megrongálta a kerítést. A fiúk kővel dobálták a kerítés mentén járőröző izraeli katonákat, egyiküket ekkor érte halálos lövés.
   
Izrael 2002-ben kezdte meg a biztonsági kerítés - egyes szakaszokon fal - építését a Ciszjordániával közös határon; eddig a 708 kilométer hosszú védvonal nem egészen kétharmada készült el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.