Gumilövedékekkel lőtték a biztonsági erőket

Gyújtópalackokat dobtak a tüntetőkre az egyiptomi elnöki palotánál

Gyújtópalackokat hajigáltak ismeretlen támadók szombat éjszaka Kairóban az elnöki palotánál sátorozó tüntetőkre és gumilövedékekkel lőtték a helyszínre érkező biztonsági erőket.

2013.01.13 07:24MTI

A támadásban négy sátor leégett. A helyszínre vezényelt rendfenntartók megpróbálták útját állni az erőszaknak, könnygázt vetettek be a támadók ellen, de vissza kellett húzódniuk az elnöki palotához, miután gumilövedékekkel kezdték őket lőni. A támadók később kereket oldottak, de a rendőrség állítólag elfogott két gyanúsítottat. Folyik a kihallgatásuk és a társaik utáni hajsza.
   
Legfrissebb hírek szerint a csetepatéban 27 ember megsérült, köztük hét rendőr. Mohamed Murszi egyiptomi államfő még az incidens előtt távozott az elnöki palotából.
   
Helyszíni beszámolók szerint több mentőkocsival szállították el a helyszínről a sérülteket és fekete füst gomolygott az elnöki palota közelében. 
   
A kairói elnöki palota előtt hetek óta sátoroznak tüntetők, tiltakozva az iszlamisták által kidolgozott alkotmány elfogadása ellen. A rendőrök szombaton megpróbálták rávenni őket, hogy szedjék fel sátraikat, de a tárgyalások kudarcot valottak, és félórával később érte támadás a tüntetőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.