Kövekkel és üvegekkel dobálták egymást

Összecsaptak az egyiptomi elnök hívei és bírálói

Összecsaptak pénteken Kairóban Mohamed Murszi egyiptomi államfő hívei és bírálói. Egy kórházi forrás 41 sebesültről számolt be.

2012.10.12 19:06MTI

Mindkét tábor tagjai azért vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak az ellen a bírósági ítélet ellen, amely felmentette a bukott Mubarak rendszerének több vezető személyiségét, akiket azzal vádoltak, hogy szerepük volt egy tavalyi rendszerellenes tüntetés részvevői elleni, sok áldozatot követelő karhatalmi fellépésben.

A tiltakozók azonban egymás ellen fordultak, mert Murszi híveinek nem tetszett, hogy voltak, akik azt követelték, hogy az államfő legyen tevékenyebb, illetve hogy az Egyiptom új alkotmányát készítő testületet tegyék többszínűvé, kapjanak helyet benne a legkülönbözőbb nézetek képviselői.

Murszi hívei megrohamozták az emelvényt, ahonnan ezek a felhívások elhangzottak, s a két tábor tagjai kövekkel és üvegekkel dobálták egymást.

Az egyiptomi hírügynökség idézte a tüntetés helyszínéhez, a Tahrír-térhez közel lévő egyik kórház orvosát, aki szerint negyvenegy sebesültet szállítottak be hozzájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.