Véget ért az első forduló

Nem sikerült megválasztani az új cseh államfőt

Nem sikerült megválasztani az új cseh köztársasági elnököt a közvetlen államfőválasztás szombaton véget ért első fordulójában.

2013.01.12 16:08MTI

 A győzelemhez a szavazatok több mint 50 százalékának a megszerzésére lett volna szükség, ami a kilenc jelölt közül senkinek sem sikerült.
   
A szavazatok több mint a felének összeszámlálása után a részeredmények azt jelzik, hogy nagy valószínűséggel Milos Zeman volt miniszterelnök és Karel Schwarzenberg külügyminiszter jutnak be a második fordulóba. Mindketten eddig közel 25 százalékot kaptak.
   
Az esélyesek között van még Jan Fischer volt kormányfő és Jirí Dienstbier szenátor, eddigi támogatottságuk 17 százalék körül mozog.
   
A második fordulóban a két legjobban szerepelt jelölt vesz részt, és a győzelemhez ekkor már elég az egyszerű többség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.