Közvetlenül a lakosság választja meg

Államfőválasztás kezdődött Csehországban

Államfőválasztás kezdődött péntek délután Csehországban. Szakítva a csehszlovák, illetve a cseh hagyományokkal, ezúttal már nem a parlament, hanem közvetlenül a lakosság választja meg Václav Klaus jelenlegi köztársasági elnök utódját.

2013.01.11 14:23MTI

Helyi megfigyelők szerint a legnagyobb esélye a győzelemre Milos Zemannak, illetve Jan Fischernek van. Mindketten miniszterelnökök voltak korábban. Zeman támogatottsága pillanatnyilag 25 százalék, míg Fischeré 21 százalék körül mozog.
   
Aránylag sok szavazatra számíthat még Karel Schwarzenberg, a magyar gyökerekkel is rendelkező külügyminiszter és Jirí Dienstbier szociáldemokrata szenátor. Főleg a fiatalabban körében pedig az egész testén tetovált művész Vladimír Franz is igen népszerű.
   
A voksolás kétnapos, pénteken délután kettőtől este tízig, szombaton reggel nyolctól délután kettőig lehet szavazni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.