Hivatalba léphet az új kormány

Az egyiptomi elnök aláírta az ország új alkotmányát

Mohamed Murszi egyiptomi elnök kedden aláírta az iszlamista többségű testület által kidolgozott és népszavazáson elfogadott új alkotmányt.

2012.12.26 15:14MTI

Az államfő szerint az új alkotmány hozzájárul ahhoz, hogy véget érjen a politikai felfordulás, és lehetővé teszi, hogy az ország az ingatag gazdaság rendbetételére összpontosíthasson.

A súlyosodó gazdasági válság nyomán nagyon sokan vették ki a bankokból megtakarításaikat, ami a tőke menekülését mérsékelő intézkedésekre kényszerítette a kormányzatot.

A kedden közzétett hivatalos eredmény szerint a népszavazáson 63,8 százalékos többség hagyta jóvá az alaptörvényt.

Az alkotmány jóváhagyása után Egyiptomban két hónapon belül lebonyolíthatják az új parlamenti választásokat, és hivatalba léphet az új kormány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.