Addig várni kell

Egyiptomban kedd este jelentik be a népszavazás hivatalos eredményét

Egyiptomban kedd este jelentik be az új alkotmányról tartott népszavazás hivatalos eredményét - közölte hétfő este a választási bizottság vezetője.

2012.12.24 23:14MTI

A nem hivatalos kiértékelések szerint a résztvevők mintegy 65-70 százaléka jóváhagyta az alaptörvényt, amely létfontosságú az egyiptomi demokrácia jövője szempontjából. A törvény tervezetét a liberális és baloldali ellenzék hevesen bírálta, mondván, hogy nem garantálja a személyes szabadságot, valamint a nők és a kisebbségek jogait.

Az alkotmány jóváhagyása esetén két hónapon belül lebonyolíthatják az új parlamenti választásokat, s Hoszni Mubarak elnök majdnem két évvel ezelőtti megbuktatása után hivatalba léphet az új kormány.

A legfelsőbb választási bizottság helyi idő szerint kedden este hétkor jelenti be az eredményt - közölte hétfőn késő este az állami rádióban és televízióban a testület élén álló bíró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.