Dél-koreai elnökválasztás

A részeredmények Pak Gun Hje biztos győzelmét mutatják

A szavazatok mintegy felének összeszámlálása alapján Pak Gun Hje konzervatív jelöltet tartja a szerdai dél-koreai elnökválasztás biztos győztesének az ország állami televíziója.

2012.12.19 15:36MTI

Pak Gun Hje - a néhai Pak Csong Hi elnök hatvanesztendős lánya - a szavazatok mintegy felének megszámlálása alapján 53 százalékon áll, míg ellenfele, a balközép szemléletű Mun Dzse In emberi jogi aktivista eddig a voksoknak még csak a 47 százalékát mondhatja magáénak.

Pak Gun Hje neve eddig 7,97 millió szavazólapon szerepel, ez 730 ezerrel több, mint amennyi az ellenfelére leadott, eddig megszámolt voks.

A választási körzetek tizenöt év óta a legmagasabb arányú részvételt tapasztalták a mostani választáson, 30,7 millió állampolgár (a 40,5 millió szavazásra jogosult 75,8 százaléka) járult az urnák elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.