Dél-koreaiak találták meg

Észak-koreai műhold: kiemeltek a tengerből egy roncsdarabot

A dél-koreai haditengerészet kiemelte a tengerből annak az észak-koreai hordozórakétának az egyik darabját, amely szerdán állított Föld körüli pályára egy műholdat - közölte pénteken a védelmi minisztérium.

2012.12.14 08:11MTI

Egy dél-koreai hadihajó a felbocsátás után kevesebb mint két órával talált rá a tengerben egy henger alakú tárgyra, amely feltehetően az első fokozat üzemanyagtartályának egyik darabja lehet. A tengerfenékre merülő, 7,6 méter hosszú, 2,4 méter átmérőjű berendezést egy mélytengeri berendezéssel, nyolc óra alatt sikerült kiemelni a tengerből. A rakétaroncsot mintegy 160 kilométerre nyugatra találták meg a dél-koreai Kunszan kikötőtől, a rakéta röppályájának mentén.

A roncsdarabot szakértők fogják megvizsgálni, és a védelmi tárca abban reménykedik, hogy hasznos információkkal fognak szolgálni az észak-koreai rakétatechnológiáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.