Műholdfellövés

Az Észak-Korea által felbocsátott műhold szabályosan kering a világűrben

Szabályosan kering Föld körüli pályáján az Észak-Korea által szerdán felbocsátott műhold.

2012.12.13 09:10MTI

"Egyelőre nem ismeretes, hogy a műhold milyen feladatokat teljesít. Rendszerint két hétbe telik, amíg meg lehet állapítani, hogy egy műhold (pályára állítása) sikeresnek tekinthető-e, de jelenleg szabályszerűen működik" - mondta el csütörtökön Kim Min Szok, a minisztérium szóvivője.
   
Észak-Korea azt állítja, hogy a műholdfelbocsátás tudományos célokat szolgál, a berendezés a Földet figyeli meg a világűrből.
   
A műhold a Földtől 494-588 kilométeres távolságban kering, amint azt a szöuli Koreai Világűrkutatási Intézet elemzése kimutatta. Ez nagyjából egybecseng Phenjan szerdai bejelentésével - közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség.
   
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elítélte a műholdfellövést, az Egyesült Államok pedig "rendkívül provokatív" cselekedetnek minősítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.