Észak-koreai műholdfellövés

Kim Dzsong Un: folytatódik az űrprogram

Észak-Korea a tudományos, a technológiai és a műszaki fejlődés érdekében folytatni fogja az űr meghódítását - jelentette ki pénteken Kim Dzsong Un észak-koreai vezető két nappal azután, hogy országa első ízben sikeresen Föld körüli pályára állított egy műholdat.

2012.12.14 07:59MTI

Kim Dzsong Un leszögezte: a sikeres űrkísérlet megmutatta az egész világnak, hogy a Munkapárt és a kormány élni kíván az űr békés meghódításához fűződő törvényes jogával, és ez a szándéka szilárd.

"A jövőben is fel fogunk bocsátani műholdakat a tudomány, a technológia és a gazdaság fejlődése érdekében" - szögezte le az észak-koreai vezető.

Dacolva a nemzetközi közösség figyelmeztetésével Észak-Korea szerdán sikeresen Föld körüli pályára állított egy műholdat. A rakétaindítás kemény bírálatokat váltott ki a nemzetközi közösségben, mivel sokan ballisztikus rakéta tesztelésének tartják a műholdfelbocsátásnak beállított kísérletet. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerint a hordozórakéta indításával Észak-Korea egyértelműen megsértette a testület vonatkozó határozatait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.