Obama lépéseket akar

Iskolai lövöldözés - nemzeti gyász az USA-ban

Lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő újabb, a péntekihez hasonló lövöldözések az Egyesült Államokban.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.12.14 22:33MTI
KATT a képre! >>>

Ezt hangsúlyozta televíziós nyilatkozatában az amerikai elnök, aki egyúttal négynapos nemzeti gyászt rendelt el a történtek miatt.

Túlságosan sok ilyen tragédia történt a közelmúltban - jelentette ki az ámokfutással kapcsolatban elmondott rövid beszédében Barack Obama, jelezve, hogy az amerikaiak "szívét összetörte" a kisiskolások életét követelő newtowni lövöldözés.

"Szükség lesz arra, hogy összefogjunk, és érdemi lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a hasonló tragédiákat" - fogalmazott.

Az elnök már egy korábbi ámokfutás után a fegyverellenőrzési törvények felülvizsgálatát helyezte kilátásba. Most megjegyezte, hogy nem csupán politikai eszközökre gondol.

Bejelentette azt is, hogy Connecticut állam vezetésének minden eszköz rendelkezésére áll, amire szüksége van, hogy megküzdjön a súlyos tragédia következményeivel. Előzőleg az elnök telefonon már beszélt Dan Malloy kormányzóval, akin keresztül együttérzéséről biztosította az áldozatok családjait.

Barack Obama négynapos gyászt hirdetett az országban, és elrendelte, hogy erre az időszakra az amerikai középületeken eresszék félárbocra a zászlókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.