"A terroristákat" teszik felelőssé

Megölték egy kormánypárti napilap újságíróját Szíriában

Meggyilkoltak egy szíriai újságírót Damaszkusz déli kerületében, az áldozat a kormányhoz közeli, Tisrin című napilap munkatársa volt.

2012.12.04 13:08MTI

A hatvanas éveiben járó nyugdíjas férfi, Nádzsi Aszad még dolgozott a lapnak, a legutóbbi cikke éppen az újság hétfői számában jelent meg. Az állami televízió a gyilkosságért "a terroristákat" teszi felelőssé. Terroristákon általában az ellenzéket és a felkelőket érti a hivatalos sajtó. 

A lázadók és a kormányerők közötti erőszakos harcok alig két héten belül már a második újságíró életét követelték. November 22-én a felkelők az állami televízió egyik riporterével végeztek, akit azzal vádoltak, hogy a rezsim civil milíciájának tagja.
 
A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű jogvédő szervezet november végi jelentése szerint a szíriai konfliktus tavaly márciusi kezdete óta legkevesebb 15 hivatásos - szíriai és külföldi - újságíró, valamint 41 blogger vesztette életét munkavégzés közben. Aktivisták elmondták, hogy a szíriai főváros déli - felkelők ellenőrzése alatt álló - kerületeiben és a nemzetközi repülőtér közelében kedden folytatódtak a heves összecsapások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.