Harcok

Szíriai harci gépek bombáztak a török határ mentén

Szíriai harci gépek egy felkelők által elfoglalt épületet bombáztak hétfőn a török határ mentén, szíriai oldalon, 11 ember megsebesült, többtucatnyi civil átmenekült a határ túloldalára.

2012.12.03 14:36MTI

Ceylanpinar török határváros polgármesteri hivatalának egy tisztségviselője azt mondta, hogy a szíriai gépek a biztonsági erők egy volt épületét támadták, amely a felkelők kezére került. Két bombát dobtak le a török határtól mintegy 300 méter távolságban.
   
A helyszínre török mentőautók érkeztek. Legkevesebb 11 szíriai sebesültet vittek Ceylanpinar kórházába - mondta a neve elhallgatását kérő illetékes. Az Anadolu török hírügynökség videofelvételein azt látni, hogy nagy füst terjeng a térség felett, és tucatnyi szíriai civil a szögesdróton átmászva Törökországba menekül.
   
Egy nappal korábban libanoni katonák tűztek össze szíriai felkelőkkel - írta a libanoni nemzeti hírügynökség. Beszámolója szerint a Bekaa-völgyben, Kaa falu mellett állomásozó libanoni katonák vasárnap késő este viszonozták a szíriai oldalról őket ért tüzet.
   
Sokan attól tartanak, hogy az arab tavasz leghosszabban tartó és legtöbb halálos áldozattal járó felkelése regionális háborúba taszíthatja Szíria szomszédait. A szíriai kérdés lesz a homlokterében Vlagyimir Putyin orosz elnök és Recep Tayyip Erdogan török kormányfő megbeszéléseinek is. Putyin hétfőn érkezett Isztambulba.
   
Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnök legfőbb szövetségese, míg Erdogan novemberben gyávaságnak nevezte az elnök harcát népe ellen, és távozásra szólította fel őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.