A hadsereg Damaszkuszt ágyúzta

Szíria: vasárnap 134 ember halt meg a harcokban

A szíriai hadsereg hétfőre virradóra ágyúzta Damaszkusz déli negyedeit és a főváros környéki településeket - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

2012.12.03 09:58MTI

A londoni székhelyű emigránsszervezet beszámolója szerint a tüzérség lőtte Hadzsar al-Aszvad és Tadamún negyedet, valamint a Jarmúk palesztin menekülttábort. A Bassár el-Aszad elnökhöz hű erők a főváros környékét északon és délen is ágyútűz alá vették, és nem kímélték a keleti Gúta térségét sem.

Összecsapások voltak a hadsereg és a felkelők között a Damaszkusztól tíz kilométerre, északkeletre fekvő Haraszta településnél is - közölte az OSDH.

Damaszkusz külterületei csütörtök óta állnak a harcok középpontjában, miután a hadsereg átfogó hadműveletet indított a főváros körüli nyolc kilométeres sáv visszafoglalására. Ezzel akarnak ugyanis tárgyalóképes pozíciót kivívni arra az esetre, ha párbeszéd kezdődik az ellenzéki erőkkel.

Az OSDH adatai szerint vasárnap 134 ember halt meg a szíriai erőszakcselekményekben: 58 civil, 41 katona és 35 lázadó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.