A háromnapos hannoveri tanácskozás

Elzárkóznak a német Zöldek a konzervatív CDU/CSU-tól

A német Zöldek meg akarják szólítani a konzervatív tábor bázisának számító polgári középréteget, de nem kívánnak együttműködni a CDU/CSU konzervatív pártszövetséggel - emelték ki az ellenzéki párt vezetői a Zöldek vasárnap véget ért kongresszusán.

2012.11.18 18:15MTI

A háromnapos hannoveri tanácskozáson a szociáldemokraták (SPD) természetes szövetségeseként számon tartott párt szociális reformok mellett tett hitet, határozatban döntöttek például arról, hogy emelni kell a munkanélküliségi ellátás összegét, és az államilag garantált nyugdíjminimum intézményének bevezetésével kell megelőzni az időskori elszegényedést.
   
A jövő évi országos parlamenti választásra készülő párt és a liberális FDP-vel koalícióban kormányzó konzervatívok lehetséges összefogása azt követően merült fel, hogy a két kampányvezetői tisztségre kiírt pártválasztás egyik nyertese Katrin Göring-Eckardt, a német evangélikus egyház zsinatának elnöke lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.