Külföldi sajtó Magyarországról

Az Economist Bajnai visszatéréséről

Bajnai Gordon nyugtalanítja a Fideszt - írta Kelet-Európával foglalkozó blogrovatában a brit gazdasági-politikai hetilap.

2012.11.15 13:38MTI

A The Economist hetilap szerzője szerint a volt miniszterelnök október 23-án megfogalmazott üzenetei visszhangra lelnek: az általa elindított Együtt 2014 mozgalom máris a legnagyobb ellenzéki csoportnak számít egy felmérés alapján.
   
Egyetlen közvélemény-kutatás még nem mutat sokat, és főleg nem jelez győzelmet egy olyan párt számára, amely még nem is létezik. A jobboldal félelmei azonban megítélhetők a Bajnai Gordon elleni folyamatos támadásokból. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője kijelentette, hogy Bajnai azért akar visszakerülni a hatalomba, mert a bankokat és a multinacionális (cégeket) akarja segíteni.
   
Az Együtt 2014-nek gondjai támadhatnak szövetségesei megválasztásával, a Millát egy konzervatív blogíró például "kaotikus" mozgalomnak nevezte. Bennfentesek ugyanakkor a kormányzati munkát is egyre kaotikusabbnak írják le, hanyagul felvázolt törvénytervezetek születnek, amelyekhez az utolsó pillanatban terjesztenek be módosítókat, majd egyéni képviselői indítványként hajtják át a parlamenten.
   
Egyes döntések bizarrnak tűnnek - áll a The Economist blogjában, amely felidézi az IMF/EU-megállapodással kapcsolatos kormányzati médiakampányt.

http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/11/hungary

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.