Telket vásárolt

Adóhatósági vizsgálat indul a dél-koreai elnök fia ellen

Az adóhatóságnak adja át a szöuli különleges ügyészség Ri Mjong Bak dél-koreai államfő fiának ügyét, míg az elnöki hivatal három tisztviselője ellen vádat emeltek az államfő tervezett rezidenciaépítésével kapcsolatos vizsgálat eredményeként.

2012.11.14 13:15MTI

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint az ügyészek bizonyíték hiányában nem emeltek vádat Ri Szi Hjunggal szemben, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy adófizetői pénzek felhasználásával - az elnöki biztonsági szolgálattal közösen - vásárolt meg egy telket Szöul egyik déli kerületében, amelyre apja számára terveztek rezidenciát építeni. Annak gyanúja azonban továbbra is fennáll, hogy a 34 éves férfi adócsalást követett el - közölte a nyomozóhatóság. 

Az elnöki székből februárban távozó és a politikai életből végleg visszavonuló államfő rezidenciaépítésével kapcsolatos vizsgálat eredményeként az elnöki hivatal három volt és jelenlegi tisztviselője - köztük a szervezet egy korábbi vezetője - ellen ugyanakkor vádat emelt Ri Kvang Bum különleges ügyész, esküszegés gyanújával. Az ügyben a fiatalabb Ri mellett az elnök feleségét és bátyját is kihallgatták, hétfőn pedig - a dél-koreai történelemben példátlan módon - házkutatást tartottak az elnöki hivatalban. 

Az államfői hivatal tagadta, hogy bármilyen szabálytalanságot követett volna el, az ügyészség vizsgálati eredményeit pedig "sajnálatosnak" nevezte. Ri Mjong Bak azt mondta, hogy az építési tervet leállíttatta, és meglévő otthonába költözik vissza ötéves mandátuma lejártakor. Az elnök a hét elején megtagadta a különleges ügyész megbízatásának meghosszabbítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.