Műholdképek szerint

Amerikai intézet: Észak-Korea rakétahajtóműveket tesztel

Műholdképek tanúsága szerint Észak-Korea rakétahajtóműveket tesztel, ami arra utal, hogy folytatja nagy hatótávolságú ballisztikus rakétáinak fejlesztését.

2012.11.13 07:52MTI

Az utóbbi hónapokban készült műholdképek alapján a Johns Hopkins Egyetem Haladó Nemzetközi Tanulmányok karának amerikai-koreai intézete elemzést készített, és ezt most eljuttatta az AP hírügynökségnek. A képek arról az indítóállomásról készültek, ahonnét Phenjan áprilisban elindított egy rakétát, hogy állítása szerint műholdat juttasson vele Föld körüli pályára. 

Az áprilisi indítás terve és a végrehajtás óriási nemzetközi tiltakozást váltott ki. A pályára állítás nem sikerült, a rakéta a tengerbe esett. Az intézet szerint egyelőre nem tudni, hogy Észak-Korea egy újabb rakétaindítást készít-e elő, de elképzelhető, hogy a jövő év első felében rakéta- és nukleáris kísérletet is végre akar hajtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.